Hem > Service > Originaldelar > Karosseri

Karosseri

Karosseri

Kräv AIXAM originaldelar, vid montering av tredjehandsdelar så kommer din mopedbil bli mindre motståndskraftig mot stötar.

Sedan 1988 har vi krocktestat hela vår serie genom en rad tester: Front, sido- och bakre krocktest.

Vi jämför ofta AIXAM originaldelar mot förfalskade delar vid krocktesterna.

Vår rekommendation, är att AIXAMS kaross ska kunna motstå en stöt på 50 joule, (5kg, cylinderformat med 80 mm diameter, från en höjd av 1m).

 

Test vid rumstemperatur, 23°C: förfalskad del: Svart, Original: Vit
Test 23 degrés
Test vid låg temperatur -15°C: förfalskad del: Svart, Original: Vit
Test -15 degrés

För att sammanfatta: Förfalskade delar utgör en allvarlig säkerhetsrisk. Med tanke på att de stöttester genomförts (och nämnt ovan), så talar resultaten för sig själv. De förfalskade delarna bryts upp i mindre skärvor och kan utgöra en extra säkerhetsrisk vid en mer allvarlig krock.

Några förfalskade delar är identiska till synes sätt, men har en väsentligt annorlunda konstruktionskvalité jämfört med våra originaldelar, notera de skarpa kanterna som uppstår. Följande delar kan vid kontakt vid fotgängare resultera i allvarliga skador. Dessutom är förfalskning straffbart enligt lag.

AIXAM originaldelar har rätt dimensioner och är skapade med extrem precision. Kvalitén på originaldelarna ger en optimal garanti och pålitlighet för din mopedbil, detta är inte fallet med förfalskade delar.

För din komfort och säkerhet tillika för andra trafikanter, använd AIXAM originaldelar.